فرایند اوزون زنی در تصفیه آب آشامیدنی

اوزون زنی بر سه مشکل اصلی آب یعنی آهن، منگنز و هیدوژن سولفاید اثر گذاشته و آب را از این مشکل بری می کند بسیاری از منابع آب زمینی دارای مقدار قابل توجهی از یکی از این سه مورد ذکر شده می باشد که باعث مشکلاتی از قبیل طعم بسیار بد، گل ولجن، رنگ ولک می شوند هر کدام از آنها می تواند مشکلات باکتریولوژیک ایجاد کند مانند باکتری آهن یا باکتری سولفور این باکتریها معمولا مشکلی در سلامتی به وجود نمی آورند اما زندگی با آنها ایجاد دردسر می کند
ادامه خواندن “فرایند اوزون زنی در تصفیه آب آشامیدنی”

سختی گیر رزینی

سختی آب ناشی از یون های کلسیم و منیزیم و به مقدار کمتر ترکیبات فلزاتی چون آهن، منگنز و آلومینیم می‌باشد. از آنجایی که سه فلز مذکور به مقادیر جزئی در آب موجودند لذا اثر آنها در سختی آب کم است.

به علت بروز مشکلات متعدد آب سخت ، در صنعت سختی آب را کاهش می دهند. متداولترین روش برای حذف سختی آب ، استفاده از سختی‌گیرهای تبادل یونی (رزینی) می‌باشد. رزین‌ها، کلسیم و منیزیم را با سدیم تعویض کرده و آب سخت را به آب نرم تبدیل می‌کنند. ادامه خواندن “سختی گیر رزینی”

عوامل موثر بر کار آیی پرتو فرابنفش

آنچه در مورد کاربرد این پرتو مهم است فاکتورهایی است که می توانند عبور این پرتو را از محیط آبی تحت تاثیر قرار دهند. ۴ فاکتور عمده عبارتند از:

١ . کدورت آب .
٢ . غلظت ترکیبات آلی موجود در آب . ادامه خواندن “عوامل موثر بر کار آیی پرتو فرابنفش”